Επιστροφή σε Δομές Μικρόπολις

Συντροφία μικροπρατήριο

Το μικροπρατήριο Συντροφία είναι μια από της δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας του κοινωνικού χώρου για την ελευθερία Μικρόπολις, οι άλλες είναι η κουζίνα Αντίπεινα, το βιβλιοπωλείο la otra biblioteca το φωτοτυπείο microcopies.
Οι δομές του Μικρόπολις είναι ένα πείραμα εργασίας-συνεργασίας έξω από τη λογική της εκμετάλλευσης και της επιβολής. Μια προσπάθεια να μάθουμε να λειτουργούμε ισότιμα, ελεύθερα και αλληλέγγυα. Είναι, όπως άλλωστε και όλο το εγχείρημα του Μικρόπολις, μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας που θα προσπαθεί να προσεγγίσει το όραμα μας για μια ελεύθερη κοινωνία.
Τις γενικές κατευθύνσεις της Συντροφίας της ορίζει η διαχειριστική συνέλευση του Μικρόπολις (κάθε Τρίτη στις 21:00) της οποίας μέλη είμαστε όλες και όλοι μας ενώ οι αποφάσεις για τη λειτουργία της παίρνονται από τη συνέλευση μας (κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 20:00) και από την συνέλευση όλων των δομών (τις υπόλοιπες Δευτέρες στις 20:00). Όλες οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές, οριζόντιες και fylladio_1mikropratirio_blogαμεσοδημοκρατικές.
Η Συντροφία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός/καμιάς.
Στην επιλογή των προϊόντων που διαθέτουμε στο μικροπρατήριο, προτιμούμε προϊόντα από συνεταιριστικά εγχειρήματα και μικρούς παραγωγούς. Θέλουμε οι παραγωγοί με τους οποίους/ες συνεργαζόμαστε να μην απασχολούν εργάτες ή αν είναι αναγκαίο (π.χ. συγκομιδή) να το κάνουν με τους δικαιότερους όρους.
Προτιμούμε προϊόντα που ο τρόπος παραγωγής τους να μην καταστρέφει ή επιβαρύνει το περιβάλλον, να μην είναι βάναυσος προς τα ζώα και η χρήση τους να είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Προτιμούμε τα προϊόντα που διαθέτουμε να είναι προσιτά στου ανθρώπους που, όπως κι εμείς, δεν είναι πλούσιοι.
Δεν πληρούν όλοι οι παραγωγοί όλα τα κριτήρια όμως προσπαθούμε, μέσα από τη συζήτηση και την αναζήτηση, να τα προσεγγίσουμε.
Μέσα από τις συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις και την καθημερινή επαφή προσπαθούμε να φέρουμε κοντά παραγωγούς, καταναλωτές, κινήματα ώστε να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, να δημιουργήσουμε ρωγμές στην ιδιώτευση και τη μιζέρια του καπιταλισμού. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε χωρίς διευθυντές και διευθυνόμενους, χωρίς αφεντικά και δούλους.
Στα πλαισια αυτα, ενδιαφερόμαστε να συναντηθούμε με άλλα άτομα και συλλογικότητες στον αγώνα για μια κοινωνία πιο δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς εξουσία.

Ωράριο :

Δευτέρα – Τρίτη 11:00 – 21:00

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 10:00

Σάββατο 10:00 – 20:00

Την Κυριακή είμαστε κλειστά

επικοινωνία : 231 026 1290

micropratirio.micropolis@gmail.com

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://mikropolis.gr/%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%82/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf/